نلتقى لنرتقى
اهلا ومرحبا بك عزيزى العضو اذا كنت زائر فنتمنى انا تنتمى الى اعضاءنا واذا كنت عضو فقوم بالدخول نحن ننتظر المزيد من ابداعك
****المنتدى ليس بعدد اعضاءه بل بترابط اعضاء كاسره واحده****


لا اله الا الله عدد ما كان وعدد ما يكون وعدد الحركات والسكون
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 اصناف وطرق متنوعه للافطار شهيه جدا

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دمعه احساس* _ *

الاداره


avatar

عدد المساهمات : 798
تاريخ التسجيل : 04/06/2010
العمر : 23
الموقع : عين القمر

مُساهمةموضوع: اصناف وطرق متنوعه للافطار شهيه جدا   الخميس يوليو 15, 2010 2:53 pm

هنبدا بسم الله
فول بالطماطم والفلفل الاخضر

المقادير:-


1 كوب فول مدمس

ملح - فلفل

ملعقتين سمن

فصين ثوم

ثمرتين طماطم

قرنين فلفل حامي


الطريقة:-


يقطع الثوم حلقات ويحمر في السمن حتى يصفر لونه ثم يضاف اليه الطماطم المقطع طعا صغيرة والفلفل الاخضر ويقلب قليلا

ويترك حتى يتسبك ثم يضاف الفول ويتبل بالملح والفلفل .
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
لعمل الفول بالبيض والطماطم


يستخدم نفس المقادير السابقه + 4 بيضات والطريقه نفسها بوضع الفول في طاسه وعمل فتحات بواسطة ملعقة ويوضع

بداخلها البيض ويتبل بالملح والفلفل .

تغطى الطاسه او الصينيه وتزج في فرن متوسط الحرارة لمدة 4/1 ساعه ثم يرفع الغطاء وتقدم .
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
عجه البيض بالبقدونس

المقادير:
-3 بيض مخفوق -4/1 كوب حليب
-1 ملعقة صغيرة زيت نباتي
-4/1 كوب دقيق
-1 ملعقة صغيرة بيكنج بودر
-2 كوب بقدونس مفروم
-2/1 كوب كزبرة مفرومة
-2/1 بصل أخضر مفروم
-1 فص ثوم مفروم
-2/1 ملعقة صغيرة كمون مطحون
-4/1 ملعقة صغيرة شطة
-ملح وفلفل
-4/1 كوب زيت نباتي
الطريقة: - يُضاف الحليب والزيت والدقيق والبيكنج بودر إلى البيض المخفوق ويمزج الخليط جيداً.
- يُخلط البقدونس المفروم والكزبرة المفرومة والبصل الأخضر.
- يُقلَّب الثوم المفروم مع الكمون والملح والفلفل والشطة ويضاف إلى خليط البيض.
- يُمزج خليط البقدونس جيداً مع باقي المحتويات حتى يتجانس المزيج.
- يُسخن الزيت في مقلاة قطرها حوالي 22 سنتيمتر.
- يُضاف الخليط إلى الزيت بانتباه بحيث يتكون القرص ويكون متساوياً.
- تُوضع المقلاة في فرن حرارته 350 درجة فهرنهيت لمدة 20 دقيقة أو إلى أن ينضج.
-يمكن استخدام السبانخ أو السلق عوضا عن البقدونس والكزبرة كما يمكن إضافة نعناع مفروم طازج
Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile
فطائر الجبنه

علبه جبن [ يفضل فيتا ] او حسب رغبتك + 2 بيضه + 1\3 كوب دقيق + فانيليا + سكر نفصل صفار البيض عن البياض .. ونخلط الصفار مع 2 ملعقه صغيره سكر وملعقه صغيره فانيليا ثم نضيف الدقيق والجبنه بعد تفتيتها .. بياض البيض نخفقه لحاله حتى ينفش

ثم نضيفه ع العجينه .. ونبدا نصبه بالتاوه بعد دهنها بالزبده .

دقيقه ثم نقلبها ..

وقدمها مع العسل او المربى ..

لو عندك فراوله طبيعي او مجمد حطي لك
مقدار بياله مع 1\2ملعقه سكر ونص ملعقه خل .. ثم اهرسيهم وحطيهم على الوجه ..
او توت .

ومع كاس حليب بتكون وجبه مثاليه ..

Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile Smile

الكريب

المقادير

بيضة

كوب لبن

كوب دقيق

لو انتى عايزة تحطى سكر حطى لوحلو او ملح لو حادق بس انا مش بحط لاسكر ولاملح لانه طعمه كدة مظبوط وحسب رغبتك

وتضريبهم فى الخلاط او بالمضرب اليدوى وتبقى العجينة سايلة
وبعد كده تحضرى طاسة تيفال وتحطى شوية


وتعملى بالكبشة وتحطى فى الطاسة دقيقتين وتقلبيها

وبعدين تشيلها

تابعونى
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://malak-elkher.estonianforum.com
دمعه احساس* _ *

الاداره


avatar

عدد المساهمات : 798
تاريخ التسجيل : 04/06/2010
العمر : 23
الموقع : عين القمر

مُساهمةموضوع: رد: اصناف وطرق متنوعه للافطار شهيه جدا   الخميس يوليو 15, 2010 2:58 pm

[ قوالب البيض بالتونه ]

علبه تونه صغيره + بيض + فلفل حار + بصل + فلفل بارد + جبن مبشور

نقطع البصل ونقلبه مع زيت ثم نضيف الفلفل الحار والبارد ثم التونه ونتبلها بالملح والفلفل

بكل قالب نحط معلقتين تونة

نخلط بيضة مع شوية لبن ونتبلها بملح وفلفل اسود ونحطها على التونة ونرشها بالجبنة وشريحة فلفل اخضر بارد عشان النكهة

وندخلها الفرن حوالى من 5دقايق ل10
ونقدمها مع الخبز

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://malak-elkher.estonianforum.com
 
اصناف وطرق متنوعه للافطار شهيه جدا
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نلتقى لنرتقى :: مطبخ حواء :: الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى: