نلتقى لنرتقى
اهلا ومرحبا بك عزيزى العضو اذا كنت زائر فنتمنى انا تنتمى الى اعضاءنا واذا كنت عضو فقوم بالدخول نحن ننتظر المزيد من ابداعك
****المنتدى ليس بعدد اعضاءه بل بترابط اعضاء كاسره واحده****


لا اله الا الله عدد ما كان وعدد ما يكون وعدد الحركات والسكون
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 شيش طاووق الفراخ

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دمعه احساس* _ *

الاداره


avatar

عدد المساهمات : 798
تاريخ التسجيل : 04/06/2010
العمر : 23
الموقع : عين القمر

مُساهمةموضوع: شيش طاووق الفراخ   الأحد يوليو 18, 2010 8:52 pm

المقادير
كيلو وراك فراخ مخلية ومقطعة لمكعبات كبيرة
ثوم مفروم
عصير أربع ليمونات
كوب عصير طماطم
ثمرة بصل مفرومة
ملح وفلفل وزعتر وكاري وبهارات
2 ثمرة طماطم مقطعة مكعبات
2 ثمرة بصل مقطعة مكعبات
2 ثمرة فلفل أخضر مقطعة مكعبات

الطريقة

1- اخلطي عصير الطماطم مع عصير الليمون والثوم والبصل والملح
والفلفل وباقي البهارات كويس، وبعد كده ضيفي على الخلطة دي مكعبات الفراخ.


2- أدخلي الفراخ في الثلاجة، وسيبيها تتبّل لمدة 3
ساعات أو ممكن تعمليها من بالليل وتسيبيها لتاني يوم.


3- بعد كده ابدئي اغرزي كل مكعب من مكعبات الفراخ في
الأسياخ وبعده مكعب بصل ومكعب فلفل ومكعب طماطم.


4- استمري على كده لغاية ما تخلّصي كمية الفراخ اللي
عندك، وبعد كده رصي الأسياخ دي على صينية، وصبي عليها باقي خلطة البصل
والطماطم المتبقية من التتبيلة، ودخليها الفرن وسيبيها لغاية ما تستوي
تماماً أو ممكن تشويها على الفحم.


5- بعد ما الفراخ تستوي ابدئي رصّي الأسياخ على أطباق
التقديم، وممكن تقدّمي معاها أرز أبيض أو بطاطس محمرة.. وبالهنا والشفا.


خلي بالك:
علشان تحصلي على أحلى طعم وإنتِ بتشويها على الفحم،
ممكن بعد ما الفراخ تبدأ تستوي ولونها يتغيّر، ترفعيها من على النار وهي
سخنة وتغطسي الأسياخ في تتبيلة البصل والطماطم وبعد كده ترجعيها تاني على
الفحم وبكده هتحصلي على طعم تحفة
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://malak-elkher.estonianforum.com
 
شيش طاووق الفراخ
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نلتقى لنرتقى :: مطبخ حواء :: الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى: