نلتقى لنرتقى
اهلا ومرحبا بك عزيزى العضو اذا كنت زائر فنتمنى انا تنتمى الى اعضاءنا واذا كنت عضو فقوم بالدخول نحن ننتظر المزيد من ابداعك
****المنتدى ليس بعدد اعضاءه بل بترابط اعضاء كاسره واحده****


لا اله الا الله عدد ما كان وعدد ما يكون وعدد الحركات والسكون
 
الرئيسيةالبوابةالتسجيلدخول

شاطر | 
 

 طريقه عمل فراخ كنتاكى المقرمشه

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
دمعه احساس* _ *

الاداره


avatar

عدد المساهمات : 798
تاريخ التسجيل : 04/06/2010
العمر : 23
الموقع : عين القمر

مُساهمةموضوع: طريقه عمل فراخ كنتاكى المقرمشه   الأحد يوليو 18, 2010 8:50 pm

طريقة عمل فراخ كنتاكى المقرمشة

المقادير :
-فرخة وتقطع على 12 قطعة بعد تنظيفها
-معلقة كبيرة سماء( دى توابل يتجاب من عند العطار ومتوفرة)
-مغلقة بهارات
-1/2 كوب ماء بصل
-3 ملاعق خل
-معلقة كبيرة كسبرة ناعمة
-2 ليمونة
-ملح - فلفل
- 4بيضات
-2 كوب دقيق ذرة ( ده غير الدقيق العادى)
- دقيق عادى

الطريقة:

اجيب الفرخة واغرز فيها السكينة فى جميع جوانبها

-بعد كده تحطى الكسبرة الناعمة+ماء اليصل+البهارات
+الليمون+الخل+الملح+الفلفل فى اناء

وتخلطيهم جيدا وبعدين تحطى الفراخ وتقلبيها فى الخليط جيدا وتوضع فى
الثلاجة من باليل ( تقريبا 12 ساعة قبل الطهى )

- تانى يو م بقى اجيب دقيق الذرة واحط عيه ملح وفلفل واجيب البيض واضربه
واضع بردو عليه ملح وفلفل


تجيبى الفراخ من التلاجة وتحطيها فى الدقيق العادى اولا وبعدين البيض
واخيرا تحطيها فى دقيق الذرة ( علة فكرة دقيق الذرة هو اللى بيخليها مقرمشة
)


وتحمر فى زيت غزير مغلى جيدا على نار عالية ( اول ما تنزلى الفراخ لازم
تكون النار عالية وبعد كده توطيها حتى تستوى )

هتاخد تقريبا 1/2 ساعة على نار هادية

وبالف هنا وشفا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
http://malak-elkher.estonianforum.com
 
طريقه عمل فراخ كنتاكى المقرمشه
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
نلتقى لنرتقى :: مطبخ حواء :: الاطباق الرئيسيه-
انتقل الى: